Rimoron



Jawel, de eerste foto's vanuit een prachtig Rimoron, Frankrijk.
De kip is één van de "Dolly's" die elke dag haar rondje maakte op het erf. Soms werd ze een beetje overmoedig en trotseerde dapper de drempel van ons huisje om eens even binnen te koekeloeren. De kinderen vonden het maar prachtig! Haar haan heette Kluun en die naam doet hij alle eer aan!

Verliefd

Oh ja, ik heb het te pakken, ik ben helemaal tot over mijn oren stapelverliefd op ons vakantiehuisje! Het is hier ontzettend mooi, zowel het huis van binnen en van buiten als de omgeving, het uitzicht en noem maar op! Zaterdag zijn we aangekomen en de reis viel reuze mee! De 700 kilometer leken opeens niet zo ver en lang meer bij de eerste aanblik van het huisje, de wijn in de koelkast en de lach van de kinderen. Zondagochtend een kleine verkenningstocht door het nabij gelegen dorp, vers brood, heerlijk! Maandag hebben we bijna niks gedaan, behalve veel lekkere dingen gekocht, van de zon genoten, gezwommen en gelezen. Gisteren zijn we naar een heus kasteel geweest waar ridders en prinssesen woonden (voor Anne en Jonne) en zij hebben hier ontzettend genoten. (In Valencay, de wijn die er vandaan komt smaakt overheerlijk als je van slubberwijn houdt!).
Hopelijk lukt het me om een dezer dagen wat foto's online te zetten. Maar, genieten gaat boven alles!

Bijna op vakantie

Nog twee nachtjes slapen, en dan gaan we, heerlijk! Ik verheug me er enorm op! Twee weken lekker lang niks doen, genieten van elkaar en leuke dingen doen (valt onder de noemers fijn niks doen!). Dit is het lieftallige huisje dat we gehuurd hebben. En alles is aanwezig, dus weinig gesleep met spullen, alleen wat kleren en andere dingetjes en zoef, daar gaan we! Ik hoop dat Anne en Jonne de reis kunnen waarderen. Ik heb kleine cadeautjes voor onderweg gekocht en natuurlijk wat te snoepen, dus die twee zullen hopelijk zoet zijn op de achterbank.
Tot over twee dikke weken! A bientôt!

Poppenbedje

Omdat Anne droomde van een poppenbedje kreeg ze deze voor haar verjaardag. Bij de Ikea een leuke gevonden, alleen dat dekbedje... die moest echt gepimpt worden! Omdat haar kleine broer er natuurlijk ook mee zou gaan spelen heb ik een meisjes- en een jongenskant gemaakt.





Natuurijk nog een bijpassend kussen gemaakt, ene kant blauw geruit en andere kant roze. Ben erg blij met het resultaat en ik geloof dat Anne & Jonne dat ook waren!

Medailles

Omdat Anne & Jonne helemaal gefacineerd bleken van medailles (hoera Dora en Diego) heb ik deze gemaakt voor hun verjaardag. Ze hebben ze de hele ochtend op de PSZ keurig opgehouden! Zo lief! De inspiratie kreeg ik van blij als mij! En inderdaad, ik werd er helemaal blij van!

Anne & Jonne 3 jaar!

Jawel, mijn twee kleine lieverds werden afgelopen vrijdag alweer drie jaar. En voor de eerste keer gingen ze trakteren op de peuterspeelzaal. Omdat ik alle plastic zakjes zo beu was (jawel, zelfs de boterhamzakjes waarin het lekkers zat) ben ik lang op zoek geweest naar een leuk alternatief. En deze vond ik op de blog van Olliebollies. Samen met Petra, een lieve vriendin, heb ik de zakjes gemaakt, 25 zakjes, 5x5 verschillende gevuld met een stuiterbal, een rolltje snoep en wat yogurtrozijntjes. En hier het resultaat:


Heb van het zelfde stof ook nog een vlaggenlijntje gemaakt. Was de eerste keer en dacht dat ook dit moeilijker zou zijn. Tjee, of ik onderschat mezelf of de eenvoud van het maken van dingen!

Vogels










Deze vogels vond ik zo lief, ik heb er meteen zoveel gemaakt dat er al een hoop zijn uitgevlogen. Elke dag geniet ik er nog van, ze hebben een plekje gevonden in oude "kerst"takken die ik in een vaas gezet heb. Nu kijken ze vrolijk naar buiten!



Waar het allemaal mee begon...

Een tafeltent, gezien bij Colorique maar die paste niet om onze eettafel. De tafel, die ik zooo mooi vind, en waar de afmetingen niet normaal van zijn. Geen kuipstoeltje dat er onder past en geen tafelkleed groot genoeg dat er op kan liggen qua standaard maten. Dus, zelf aan de slag gegaan. En zie hier het resultaat, mijn eigengemaakte tafeltent!











Een blog

Een blog, iets waar ik al heel lang aan zat te denken maar waarvan ik de stap nooit durfde te zetten. En nu, ja, ik ben er aan toe. Ik wil dingen met andere mensen delen en laten zien. Ik weet nog niet hoe ik het precies ga doen, maar dat komt vanzelf wel.

Zolang ik er plezier aan beleef ga ik door!