Haken

Appeltjes, hele kleine inieminie appeltjes. Rode, lichtgroene en donkergroene. Heb er al aardig wat gemaakt. En wat ga ik er mee doen? Aan de lunchbags hangen zodra ik daar meer klaar van heb! Gewoon, voor de leuk! Voorlopig heb ik er nu wel genoeg gehaakt.

Houtworm

Niet te geloven! Eerst de domper van de kast dat de verf er af kwam als je er met een nat doekje over ging, nu houtworm. Gelukkig niet in de kast, maar helaas in de supermooie bedden die we voor Anne en Jonne bedacht hadden.
Degene die het aan ons verkocht had vond het gelukkig ook zeer vervelend dus de bedden zijn weer terug. Helaas viel het niet meer te behandelen. Zo jammer. Dus, op zoek naar nieuwe bedden voor de koters. Zal niet mee vallen om weer zulke leuke bedden te vinden voor die prijs. Ze waren maar €75 per stuk... En nee, toen wist nog niemand dat er wormpjes in zaten. Die krengen komen pas uit in augustus/september aldus de geleerden en we hadden de bedden al in juli gekocht.
Maar goed, zoeken zoeken zoeken dus! De ledikantjes zijn al verkocht en moeten eind december dit pand verlaten. Tik tak, tik tak... hmmm, voel toch een onderbuikgevoel... Dus, als iemand nog leuke bedden gezien heeft, laat het me weten!!

Circus

Morgenmiddag gaan we met Anne en Jonne naar het circus. Ik weet niet wie het spannender vind, zij of ik! Ik verheug me er echt op! Denk dat ze af en toe wel even zullen proberen om in ons te kruipen omdat ze het eng vinden maar ik hoop dat ze er van kunnen genieten.
Hmm, niet vergeten om het fototoestel mee te nemen en wat leuke foto's hier op mijn blog te zetten!
En vandaag, vandaag ga ik een mandje afmaken waar ik vorige week aan begonnen was van mooie nieuwe stofjes die ik vorige week op de markt gekocht heb, helemaal blij mee! Dus, er is nog genoeg te doen, aan de slag!

Haken


Ja, ik heb het opnieuw ontdekt, haken! Talloze bloemetjes en ook al wat ideeën waarvoor en of waarbij ik ze kan gebruiken. Heb ondertussen ook wat andere kleine dingen gehaakt, maar nog geen foto's van gemaakt. En ook hiervan wist ik niet dat het eigenlijk heel makkelijk is, zolang ik maar GEDULD heb en niet zo moe ben. Want de chronische vermoeidheid valt me soms behoorlijk zwaar. Dan heb ik zo'n zin om iets leuks te doen, maar dan gaat het gewoon niet. Als ik dan te veel haak of naai dan moet ik daar de dagen erop voor "boeten" met spier- en gewrichtspijn en nog meer moe zijn dan normaal. En dat is het me net niet waard! Dus, genieten wat ik per dag kan maken en daar ook geduld mee hebben als het niet af komt.

Gezelligheid in de keuken.

Een tijdje terug al gemaakt, maar ik vind ze nog steeds heel leuk deze lichtjes. De inspiratie kwam van Olliebollies en ik baal dat ik ze niet meer gezellig buiten op ons kleine, inieminie dakterras kan zetten. Maar goed, in een hoekje op de raambank staan ze ook heel leuk!

En hier mijn orchideeën. Ooit drie jaar geleden gekocht op de markt en elke keer opnieuw komen er weer nieuwe schuiten en bloemen. Hoe ik het doe, geen idee want ik verwaarloos ze echt! Weken geen water of liefde en toch, ze geven het al die tijd mooi terug. En elke keer komen er meer bloemen bij! Zo leuk!
Liseulle, zo heet dit lieve schilderijtje. Gekregen van mijn lief! Een groter exemplaar hing boven ons bed op ons vakantieadres in Frankrijk en ik was er helemaal weg van. En niet alleen ik, ook Anne en Jonne. Zij vonden haar een echte prinses! Tijdens een van mijn snuffelsessies op marktplaats kwam ik deze tegen. En, zonder dat ik het wist, heeft Marco haar gekocht en stond ze op een mooie dag zomaar in onze keuken!

Sleutelhangers

Een probeersel, geïnspireerd door een foto die ik ooit ergens tijdens het snuffelen op het net zag. Het moet allemaal nog wat mooier, beter afgewerkt. Geduld is wat ik echt soms nog moet leren wat betreft naaien. Maar goed, ben best tevreden met het resultaat en ik vind nu altijd makkelijk mijn sleutels dankzij de leuke, vrolijke kleurtjes!

Lunch bag

Gisteren wilde ik een lunchbag maken van kitsch kitchen zeil (geen idee meer waar ik de tuturial vandaan heb, maar als mensen het willen, dan ga ik graag nog een keer op zoek). Omdat ik het resultaat niet zo heel erg mooi vond en ik nog een hele stapel aardappels had liggen dacht ik dat deze zak daar goed van pas kon komen! Nu staat hij trots vol aardappels (helaas) in de kast. Tja, aardappels horen nu eenmaal in het donker schijnt in plaats van in een schaal op het buffet. Heb gelijk ook maar een zak gemaakt voor de uien en de knoflook om ze gezeldschap te houden!


En qua ruimte, het is toch allemaal net iets makkelijker. Onze keuken is best groot, maar de ruimte is smal dus creatief zijn! En de nieuwe buffetkast paste prima! Alleen, hij WAS wit. Eén keer met een nat doekje er over en ik veegde zo de "verf" er af. Dat was wel even een enorme domper. Dus nu, beetje bij beetje met een sponsje alle verf van de kast halen en opnieuw, maar dan goed!

Mandje



Al geruime tijd wilde ik graag proberen om een mandje te maken van stof. En hoera, het is gelukt! Het patroon heb ik gevonden bij Vlijtig. Heb het wel wat aangepast, maar het smaakt naar meer! Het buitenste stofje had ik gekocht in Frankrijk, vond het zo lief en mooi.