Pinnen is plannen!

Soms wil ik heel veel ideeën en plannetjes tegelijk uitwerken of uitvoeren, terwijl ik daar helemaal geen tijd voor heb. In gedachten, ja, daar verricht ik wonderen en heb ik de grootste plannen. Vooral voor het slapen gaan. Dan broeien er veel plannetjes en ideeën in mijn hoofd. Helaas ben ik deze ook vaak weer vergeten tegen de tijd dat ik echt wakker ben.

Dus dacht ik, mindmappen. Wat het is, eigenlijk geen idee, maar ik heb er mijn eigen betekenis aan gegeven: het ordenen van alle ideeën en plannetjes in mijn hoofd. Maar hoe ga ik dat dan aanpakken dacht ik ook gelijk weer. Echt, af en toe ben ik gewoon niet praktisch! Maar ik heb het gevonden. Pinterest. Wat subliem!
Al mijn plannetjes en ideeën kan ik daar gewoon, waar ik ook ben, op een mooi prikbord prikken en ook nog ordenen. En ook al zijn al die prikkertjes inspiraties of dingen die ik mooi vind, ze helpen me elke keer weer op weg naar nieuwe ideeën en plannetjes. Sterker nog, ik ben nu zelfs in staat om ze ook nog uit te werken of uit te voeren!

En dat heeft nu geleid tot (wat ik zelf noem) mijn Eerste Collectie. Hoop heel erg dat ik het begin april allemaal op de virtuele schappen van mijn winkeltje kan leggen. Voorlopig blijf ik mijn lippen stijf op elkaar houden en vertel ik helemaal niks. Ok, soms wel af en toe aan iemand, maar goed, die zeggen toch niks verder behalve, "ja, leuk..., ben benieuwd hoe het er uit ziet als het af is..." en zo af en toe plaats ik een foto van het een of het ander op Twitter, mijn blog of op Facebook. Maar verder, potdicht!!

Ga nu weer snel verder, heb nog een klein uurtje waarin ook de was nog even gedaan moet worden en het halve huis in opgeruimd zou moeten worden. Ben allang blij dat ik vanmorgen wat huishoudelijke taken en boodschappen heb gedaan. Gelukkig heb ik nog wat dingetjes af kunnen haken, is mijn winkeltje weer aangevuld met oude en nieuwe kleurtjes haak- en breikatoen, zijn de nieuwsbrieven de mailbox uit en ergens weer in gegaan,  de Tweets de lucht in en natuurlijk ook Facebook was ik niet vergeten.



Er was eens...

... een droom, een avontuur. Afgelopen najaar hebben mijn huisgenoot en ik besloten om een stacaravan te kopen in het Zeeuwse. Waarom? Tja, meerdere redenen. Ten eerste is het voor mij geen pretje om nog acht uur of meer in de auto te zitten om op vakantie te gaan. Ten tweede willen we toch wat meer binding met het Zeeuwse hebben, maar wonen willen we er absoluut niet, daarvoor is ons Maastricht te mooi. Binding omdat bijna alle familie en vrienden van mijn huisgenoot er wonen. 

Dus, camping "uitgezocht". De camping ligt in het dorp van zijn familie, dus dat was niet zo moeilijk. Een bekende plek, dat ook. We kwamen er al vaker om te zwemmen in de kreek. En aan het einde van de zomer waren we daar weer en begon het te kriebelen. We zijn gaan rondkijken en dachten De Stacaravan gevonden te hebben. Maar dat was niet zo, hij was vijf minuten voordat wij er waren verkocht. Zo ging er die dag nog één caravan aan onze neus voorbij (wat achteraf maar goed is geweest ook!). Maar, er was er nog 1 die we eigenlijk wel heel leuk vonden, alleen veel werk om de boel binnen en rondom op te knappen. Verstandig als we zijn hebben we er een nachtje over geslapen, en 's morgens een bod uitgebracht (belachelijk laag) die ook nog geaccepteerd werd tot onze grote verbazing. Daar waren we opeens eigenaren van een stacaravan...!

We zijn twee dagen lang  bezig geweest om de caravan leeg halen (7 vuilniszakken en 5 bananendozen vol rommelmarkt spul!!) en schoon te maken. Na veel snoeiwerk buiten was het al een stuk mooier en beter. Het weekend daarop weer erheen en er een nachtje doorgebracht alsook het weekend erna. We zagen het helemaal zitten!  Hopeloos romantisch dat ik er van werd en mijn huisgenoot kwam compleet tot rust, zo veel dat ik mezelf betrapte hierover verbaasd te zijn dat hij ook nog uitgeruster kon zijn! 

En toen kwam in november afgelopen jaar het bericht, de camping was failliet. De geruchten die zo hardnekkig ontkent werden tijdens de verkoop (je kent mensen en geloofd ze ook, zij konden dit ook absoluut niet geweten hebben!) kwamen toch uit. Gelukkig was het seizoen ver over en hadden we net besloten om de caravan winterklaar te laten maken, maar toch. Geen leuk nieuws. 

En nu, vanaf vandaag gaat ons sprookje gelukkig toch nog verder! Er is een nieuwe eigenaar, Oostappen Groep. We worden camping nr. 12. En de naam... die wordt in zekere zin ook romantisch! Het was vakantie eiland De Braakman. Het wordt: Oostappen vakantiepark Marina Beach. 
Ben nog sceptisch, want die naam past op het moment totaal niet bij hoe de camping er nu bij ligt en uit ziet! Moet stiekem ook lachen om de optimistische kijk van de nieuwe eigenaren, maar vind het ook heel erg leuk.

Het is natuurlijk afwachten hoe het zich voor ons gaat ontwikkelen, dat blijf ik spannend vinden. Vanaf Pasen mogen we weer officieel op de camping komen, ben benieuwd. Oh ja, zullen we dan toch maar ons stageld voor dit jaar overmaken....



Onze  caravan voor de koop.

Nieuw "Zelf doen met Klapzoen" pakket in de maak!

De laatste dagen ben ik bezig geweest met mijn nieuwe projectje, bloemgranny's haken.  Ik weet alleen nog niet wat ik er precies mee ga doen. Het wordt of een kussentje of een baby dekentje. Het wordt super leuk, heel vrolijk en kleurrijk! Helaas nog geen tijd gehad om een foto ervan te nemen, komt ook nog.

Dit inspireerde mij ook om hier een "Zelf doen met Klapzoen" pakketje van te maken. Een leuke bloemgranny kussen of dekentje, net wat je zelf leuk vind. In het pakketje zitten genoeg bolletjes haakkatoen en een omschrijving hoe je de granny's haakt. 

Ook had ik vandaag eindelijk eens tijd om de inventaris op te maken. En, het gaat goed met Klapzoen! Eén van mijn best lopende producten zijn toch de bolletjes haak- en breikatoen van Catania SMC. Alle kleurtjes die ik in mijn assortiment had heb ik weer bij besteld. Maar ook drie nieuwe kleuren van seizoen 2013 zijn onderweg hier naar toe! Twee kleuren waren helaas niet voorradig, die hoop ik ook snel in mijn assortiment op te kunnen nemen!

Ik ben "social"

Ach, eigenlijk word ik niet sociaal en ben ik het stiekem al, maar het werd de hoogste tijd dat ik wat meer deed dan alleen een pagina te hebben voor Klapzoen bij Facebook, Etsy en Pinterest. Dus, vanaf nu ben ik ook "social" actief bij Twitter en LinkedIn.
Merk wel dat ik al redelijk verslaafd begin te raken. Nadat ik 's morgens heb gedaan wat ik echt moet, nestel ik mezelf op de bank met een kopje koffie en ga ik alles af. En dan durf ik me soms af te vragen waarom de tijd zo snel voorbij gaat! 

Wilt u een advertentie plaatsen, zomaar, voor niks?

Met dat telefoontje werd ik deze week benaderd door Marktplaats. Ik krijg zomaar €50 advertentie tegoed, kom op de eerste pagina te staan en blijf daar staan tot dat mijn tegoed op is. Dan verdwijn ik, tenzij ik zelf geld geef aan die aardige mensen om daar nog even te mogen blijven staan.

Wat aardig, zomaar! Dus dat ben ik gaan uitproberen. Advertentie staat er op (voor de liefhebbers of de nieuwsgierigen onder jullie: hobby en vrije tijd - breien en haken). En nu, nu maar afwachten of het wat gaat opleveren. 

Had al besloten dat ik helemaal niet goed ben in teksten schrijven, dus een advertentie maken, pff. Dat heeft dan ook even geduurd. Hoe ga ik het aanpakken, welke foto's zet ik er op en hoe trek ik meer bezoekers naar mijn site behalve die bezoekers die puur en alleen op de foto afgaan. GEEN IDEE!! Maar ach, was tevreden en de advertentie staat er.

Ben zelf erg nieuwsgierig hoe lang ik daar met mijn advertentie mag blijven. Als het lang is, dan heb ik weinig bezoekers op mijn advertentie en heb ik toch iets niet helemaal goed gedaan. Is het niet lang, dan heb ik het blijkbaar toch maar mooi goed gedaan!

En of ik dan nog meer geld ga geven aan Marktplaats, hmm, dat moet blijken. Als ik veel meer ga verkopen dankzij die advertentie, misschien wel ;-) 


Opdracht voor Stadscafé Lure in Maastricht

De afgelopen week druk bezig geweest met het haken van 12 onderzetters voor Stadscafé Lure in Maastricht. Alle kleurtjes in die ik gebruikt heb in de onderzetters vind je terug in de huisstijl van Lure (en zijn natuurlijk ook te koop bij www.klapzoen.nl!)

Zo leuk om nu te bedenken dat iedereen die er vanaf vandaag een kopje thee besteld, deze gepresenteerd krijgt op een onderzetter die door mij gemaakt is! Helemaal blij mee!