Bloemgranny kussen

Het is af! Helemaal blij met het resultaat! En, hopelijk vanaf morgen in de shop want daar heb ik helaas vandaag geen tijd meer voor. Maar ik wilde dit erg graag met jullie delen. Dus hier de foto's (niet al te scherp, sorry!):



Geluk

Vanmorgen was het zover. Na 15 maanden mocht mijn beugel er uit! Stiekem toch wel wat zenuwachtig. Ik kon me werkelijk niks voorstellen van het resultaat. Natuurlijk was ik wel gewend om die dingen op mijn tanden te zien en wist ik wel een beetje hoe dat er nu uit zag, maar hoe zou het er uit zien als ze er af waren? En wat zou er met mijn bovenlip gebeuren? Met de beugel bleef deze namelijk vaak hangen op de beugel, iets wat ik onwijs vervelend vond. Maar oh, wat verheugde ik me op het feit dat ik weer gewoon kon eten zonder een groentetuin tussen mijn tanden aan te treffen. 
En nu is het zover, het is er uit! En dat van mijn bovenlip, ach, valt hartstikke mee, lubbert er niet over! En mijn tanden, jeetje, zijn die altijd al zo groot geweest? En wat staan ze recht! En ook allemaal keurig tegen elkaar in plaats van schuin met kieren en zo ongeveer recht naar voren. En allemaal op een rijtje, keurig in het gelid!
Ja, dit is voor  mij puur geluk! Eindelijk weer oprecht lachen, zonder schaamte en zonder een hand voor mijn mond. Eindelijk spontaan op de foto kunnen zonder erbij na te denken of ik mond wel goed dicht hou! Joepie!


Kapoen

Maak kennis met Kapoen. Kapoen, een Belgisch woord voor deugniet. Een vrolijk gekleurd poppetje. En nee, Kapoen heeft geen haar, geen gezicht en geen kleren. Waarom niet? Omdat het maar net is wat de fantasie van een kindje wilt. Misschien is Kapoen helemaal geen deugniet, maar moet hij erg lachen. Of is het geen hij maar een zij en is ze boos. 

Natuurlijk mag iedereen die het wilt Kapoen wel van een gezichtje voorzien, of kleren of haren. Net wat jij wilt! Zolang je je fantasie maar gebruikt, dan heb ik mijn doel bereikt!




En, Kapoen ligt al vanaf vandaag in de winkel. Ik kon niet langer wachten. Troosteloos als ik word met dit weer (jawel, hier ligt een dik pak sneeuw en oh wat was ik al klaar voor de lente) heb ik besloten om alles wat ik tot nu toe af had in de winkel te leggen. Gewoon, omdat het tijd voor vrolijke kleurtjes wordt! Wat is er verder nieuw? Nou, neem zelf maar een kijkje.

 Oh ja, heb ook even keurig opgeruimd  want dat hoort nou eenmaal zo. Dus er zijn ook veel spulletjes voor de helft van de prijs te vinden.

Amour, amour!

Zoals iedereen ondertussen wel weet ben ik helemaal verzot op haken. Maar dat haken lukt mij, door mijn fibromyalgie, lang niet altijd. Simpelweg omdat ik op een gegeven moment pijn krijg en dan wel moet stoppen, ook al ben ik nog zo koppig en mijn grens al mijlenver over ben. 
Daarom ben ik op zoek gegaan naar de ideale haaknaald waardoor ik minder pijn heb tijdens het haken. En dat is gelukt! De Clover Amour Crochet Hook. Ik vind ze zo fijn dat ik ze heb ingekocht voor Klapzoen. 
De haaknaalden hebben een zacht, afgerond handvat met een afgeplat deel waar je duim precies op kan rusten wanneer je aan het haken bent. De haak is glad en afgerond waardoor het afglijden dan de lusjes gemakkelijker en sneller gaat! 
Het handvat zorgt er ook nog eens voor dat je bijna geen druk hoeft te zetten met je duim en wijsvinger, ideaal voor mensen zoals mij! 
Maar wat ik stiekem het allerleukste vind, de handvaten hebben allemaal een vrolijke, felle kleur! Past dus super goed bij Klapzoen! Voorlopig heb ik alleen de nummers 2.5-3-3.5. Simpelweg omdat je Catania haakkatoen ook met deze nummers haakt! Maar mocht iemand toch graag een ander nummer willen, dat kan natuurlijk, ga ik voor zorgen dan!
Ga ze nu snel toevoegen aan de webshop. Ok, goedkoop zijn ze niet, maar de prijs/kwaliteit is prima. Probeer het zelf maar!



Zaterdag projectdag

Gisteren op de markt geweldig leuke stofjes gekocht. De kussens op de bank waren dringend toe aan een nieuw jasje. Eerlijk, bruin en rood ribstof, ik vond ze echt niet mooi meer. Dus vanmiddag lekker aan de slag gegaan en vier nieuwe hoezen gemaakt.
En omdat ik nog steeds de voorjaarskriebels heb, vijf lieve vogeltjes genaaid van stof, bedrukt met tulpen. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik ze morgen in de etalage zou leggen, maar bedenk me net dat ze het misschien ook wel leuk doen als kraamcadeautje.



Jezelf pimpen is ook leuk!

Wat is dit een fijne dag, nu al en het is pas half elf! Kindjes naar school gebracht, m'n woensdagochtend boodschappen op de markt gedaan en... naar de ortho! Over een week mag mijn beugel er eindelijk uit. Ach, eindelijk, het heeft achteraf niet zo erg lang geduurd als ik het vergelijk met anderen (voornamelijk kinderen). Maar goed, na 17 maanden mag hij (of is het een zij.., nee hij, mannelijk is vervelend en dat past er wel bij!) er dus uit. En ik kan het nog steeds niet geloven hoe onwijs mooi het resultaat is geworden. Maar waar ik me nog meer over verbaas is hoe lelijk de boel stond. Waarom heb ik dit nooit eerder gedaan, sterker nog, waarom heb ik het zo nooit eerder bekeken? Altijd geroepen dat het een deel van mij was, maar kom op, wat ontzettend naïef! En nu, helemaal mooi. Helemaal recht. Ik durf weer te lachen, breeduit zonder hand voor mijn mond. Ik vind mezelf weer wat mooier. 
Dus ook tijd voor een nieuwe uitdaging. Nu de boel boven er als nieuw uit ziet en ik daar heel erg blij mee ben (zeker nog niet gemerkt...) ben ik absoluut niet meer blij met de onderkant. Tot mijn grote schrik woog ik afgelopen zondag iets meer dan 100 (!!!) kilo. Te veel, veel te veel. En de fibromyalgie mag geen excuus meer zijn. Tijd voor radicale stappen. Ben gisteren begonnen met afvallen. Voorlopig doe ik het nog met een methode uit de oude doos die negen jaar prima heeft gewerkt. Als dat binnen drie weken niet werkt of als ik dan nog niks ben afgevallen, dan ga ik het drastischer aanpakken. Dan ga ik een dieet volgen onder begeleiding. Ben alleen niet zo van de shakes, papjes en reepjes. Maar soms is dat wel nodig. 
Want, ook ik ben belangrijk. En jezelf pimpen is ook leuk. Duurde alleen een tijdje voor dat ik daar achter kwam. Maar wacht maar, over vier maanden als mijn lieve deugnieten zeven jaar worden loop ik in dat achterlijk leuke jurkje van King Louie op de camping! Dat heb ik mezelf beloofd en daar ga ik mezelf aan houden!



Nieuwe workshops

Blij dat ik ben! Eindelijk is het zover, er zijn weer drie nieuwe workshops haken:

- haken voor beginners
- bloemgranny haken
- randje om kaartje haken

Het heeft gewoon veel te lang geduurd dat ik hier weer mee kon beginnen, maar beter laat dan nooit!
Krijg op de een of andere manier alleen niet voor elkaar om de foto te draaien. Doe het en sla het braaf op, komt ook goed op het scherm, maar als ik het dan download, grrr....  Ach ja, het idee is duidelijk toch!

Kijk voor meer informatie bij Klapzoen.

Gehaakt randje om kaartje



Bloemgranny