Omadeken

Al heel lang wil ik het, zo'n enorme deken gemaakt van omavierkantjes. Ok, iedereen noemt ze gewoon Granny squares. Maar al die Engelse woorden en of benamingen, van mij hoeft het niet zo nodig. Ons taaltje is niet de mooiste, dat weet ik ook wel (geef mij maar Vlaams, oh zo lief!), maar toch.
Maar goed, drie weken geleden ben ik er aan begonnen. Eerst maar eens 150 vierkantjes gehaakt. En nu heb ik er 98 aan elkaar zitten. Hmm, eigenlijk vind ik het bij lange na niet groot genoeg. En zoveel oplossingen in mijn hoofd: nog meer vierkantjes, mooie filet gehaakte rand met bloemenmotief... Ik ben er nog niet uit. Waarschijnlijk wordt het beide! Ach, eerst de laatste 52 maar een vasthaken!



De laatste?

Stiekem vraag ik me af of vandaag de laatste keer zal zijn voor dit jaar dat we hier in de caravan kunnen zijn. Ik moet toegeven, de nachten beginnen wat kouder te worden, maar toch. Ons gaskacheltje kan het nog prima aan. En ook mijn lijf vindt al het vocht nog best te doen. 
Ik wordt een beetje droef als ik denk aan het feit dat ik hier straks de deur dicht moet doen en dan zeker drie tot vier maanden moet wachten voordat ik hier weer van alles kan en mag genieten. Wat een stacaravan met je kan doen! Maar voor nu ga ik nog eventjes heel hard genieten van het fijn hier zijn, ook al is het misschien voor de laatste keer dit jaar....


Kleedjes

Het saaie, witte tafeltje. Ik ben hem zat. Zelfs wat spulletjes erop, oftewel geordende troep, kon het niet opfleuren. Dat riep, nee schreeuwde om meer. En nu ben ik (bijna) tevreden. Vooruit, nog eentje dan, dan is het hele tafeltje magisch weg getoverd! Op de foto heb ik alleen het mooiste stukje gefotografeerd (natuurlijk...!)



Workshops "HAKEN MET KLAPZOEN'' Najaar 2013

Workshops  “haken met Klapzoen” najaar 2013
Ook dit najaar geeft Klapzoen weer diverse workshops haken. Voor iedereen die wilt leren haken, maar ook voor mensen die al kunnen haken.

© Haken: de basis
In deze workshop leer je de basis van het haken. Hoe begin je, wat zijn lossen, vasten en stokjes? Hoe haak je een lapje? Mocht er nog tijd over zijn, dan leer je ook een rondje haken! De basis is dan gelegd voor het beginnen met haken!

© Haken: Een stap verder
De basis van het haken beheers je. Maar wat nu? Hoe minder je eigenlijk, of hoe moet je meerderen? En hoe hecht je een nieuwe kleur aan? De wereld van het haken wordt groter, je kan steeds meer!

©Haken: Granny squares
Als je eenmaal een basis Granny hebt leren haken zijn de mogelijkheden eindeloos! Pas maar op, want je bent zo verkocht aan deze makkelijke techniek! En probeer dan maar eens op te houden!

© Haak in: wat wil jij nog weten?
Haak in, voor iedereen die ergens mee bezig is. Maar hoe ging het nu ook alweer? Of wil jij ergens aan beginnen maar je weet eigenlijk niet hoe? Of heb je iets gezien wat je dolgraag wilt maken maar je komt er maar niet uit? Pak je kans! Tijdens deze avond is er alle ruimte om ideeën op te doen, ideeën te delen en nieuwe dingen te leren!


Algemene informatie
-De workshops kosten €20 per persoon. Dit is inclusief het gebruik van materialen. Een workshop duurt ongeveer 2 - 2,5 uur en worden gegeven bij Klapzoen (Kapoenstraat 13 Maastricht).
-De workshops zijn elke dinsdagavond van 20:00-22:00 uur. Het kan in overleg ook op andere tijden of dagen.
-De workshops worden al gegeven vanaf één persoon, met een maximum aan vijf personen. Zo kan iedereen altijd genoeg aandacht krijgen.
-Tijdens de workshops zal Klapzoen zorgen voor iets te drinken en wat lekkers.

Heb je interesse en wil je je aanmelden? Of wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar info@klapzoen.nl

Winterklaar!

Fijn om weer eens een kort projectje te doen. Deze sjaal had ik al heel lang in gedachte om te maken. Dit is een proefje. Benieuwd of er animo voor is, want dan ga ik er meer haken voor in de shop! Duur zijn ze dan niet, €15!