Stilte na de storm

De storm is voorbij. De afgelopen weken ben ik alleen maar bezig geweest met haken, zuster spelen, opruimen en met het regelen van dingen. Geloof me, het regelen van "dingen" was het leukste om te doen! Ok, naast het haken dan! 

Want wat heb ik mogen regelen..?

Klapzoen's spulletjes worden naast de webwinkel vanaf nu ook verkocht in een "echte" winkel. Live. Waar? Bij Gezellig Ouderwets in Maastricht. 

Deze winkel is al een tijdje (onbewust) een van mijn inspiratiebronnen geweest. Ik heb namelijk nogal een hang naar nostalgie. Vooral als het aankomt op warmte en gezelligheid. Een beetje retro/vintage. 

Vaak vind ik alle spulletjes die ik zie heel erg mooi. Maar ook het combineren van oud en nieuw. Pimpen. En toen kwam het. Langzaamaan borrelde het idee om ouderwetse spulletjes te maken, maar dan wel wat hipper. Knalkleuren, Klapzoenstijl. Maar het moest ook gezellig zijn. Iets wat er een tijdje blijft, dan wordt opgeborgen en jaren later weer een glimlach kan brengen als het weer wordt gevonden door de herinnering erbij. 

Maar hoe, en vooral wat? Hoe was niet zo moeilijk: haken natuurlijk. Maar toen, wat? Doilies. Ook daar was ik vrij snel achter. Waarom doilies? Waarom van die saaie, gehaakte kleedjes waar je alleen maar moet denken aan oude stoelen en banken. Je weet wel, daar waar de hoofden de bank raakten lag vaak zo'n kleedje. Vaak vond ik ze zelfs vies...! Maar oh wat staan ze gezellig onder een vaasje, de theepot. 



En voila, daar kwam het volgende idee: de pannenlap. Maar niet rechttoe rechtaan. Ik moest er wel wat uitdaging in vinden om te haken. En ook dat is gelukt. Weer wat nieuwe stekenkennis opgedaan. En ook daar kwam nog een idee uit: handwarmers. Maar dat kwam door iets simpels. Een van de thema's was het uitstralen van warmte. En mijn dochtertje en ik hebben vaak koude handen. Ja, dan is de link snel gelegd. 



En dan ook eindelijk een bestemming voor de gehaakte allestasjes. Deze mooi afgewerkt en ook deze een mooi plaatsje kunnen geven, super! 

En nu, nu ligt het dan allemaal in mijn eigen webshopje en "live" bij Gezellig Ouderwets in Maastricht. Nooit gedacht dat ik het ook nog ergens anders zou kunnen gaan verkopen. Ja, dit vind ik stikleuk! 

Warme handen


Eigenlijk waren ze voor mezelf bedoeld, maar deze maat was beter voor m'n kleine lieve meis! Gelijk maar besloten om er nog een aantal te maken in verschillende kleuren voor Klapzoen! Ik vind ze zo leuk! Het patroontje heb ik gevonden in Simply Haken 01/2013.


Opgeruimd staat netjes!

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Stom genoeg vind ik dat een heerlijke zin. Alsof alles weer opnieuw begint, natuurlijk niet. Alles gaat gewoon door. Maar, ik krijg altijd weer frisse zin in allerlei dingen die ik al heel lang liet liggen.

Na het onderhanden nemen van ons huis was Klapzoen weer eens aan de beurt. Ik heb de hele winkel opgeruimd, en ga plaats maken voor wat nieuwe dingetjes.

Daarom wil ik dit ook graag met jullie delen:


Korting op alle blikken, schriftjes en kaartjes uit het Klapzoen assortiment. De blikken zijn echt ideaal voor werkelijk vanalles. Ik gebruik ze om mijn wolletjes in op te ruimen, voor snoepjes, zelfgebakken koekjes, dropjes. En haakpatronen, die schrijf ik graag in zo'n lief schriftje. Dus neem gerust een kijkje bij Klapzoen, wie weet zit er iets voor jou tussen!