Kinderkamer

Leuk idee, een "nieuwe" kamer voor Anne en Jonne, maar ik kom om in de ideeën, maar weet daardoor totaal niet meer hoe of wat. Hoe gaan we het inrichten (gaan we vanavond bedenken, de boel op schaal tekenen en schuiven maar), maar ook, hoe maken we het leuk voor een jongen én een meisje op 1 kamer van 6 bij 3 meter. Aan de ene korte kant zitten drie ramen, aan de andere korte kant de deur en één muur is van ruw baksteen. Dus, dat wordt nog even wat werk voor onze hersenen. En daarbij, de bedden zijn natuurlijk super mooi, maar de matrasmaat erg onhandig, 1.90 bij 80, niet standaard dus. Maar goed, het zal allemaal wel loslopen! De kast en de commode ga ik proberen wit te verven, de oranje bank zal een plaatsje moeten krijgen en de groene gordijnen moeten blijven hangen. De muur aan de korte kant en één lange ga ik ook afkrabben (sorry Nijntje) en wit verven. Verder, zoals ik al zei, te veel ideeën!
Zodra ik vorderingen maak laat ik het natuurlijk even weten. En als iemand 'n goed idee heeft, laat het gerust weten, altijd welkom!

Stoffen Spektakel

Mijn lieve moeder wees mij op een evenement op het gebied van stoffen, het stoffenspektakel. En, het komt overal en bij zo ongeveer iedereen in de buurt, dus dat wil ik dan graag even delen! Dus hier de link: http://www.stoffenspektakel.nl/

Mooi mooi mooi

Al een tijdje zijn we op zoek naar nieuwe bedden voor Anne en Jonne. En, zomaar op marktplaats, jawel, daar stonden ze! Toen we gingen kijken zagen we ook een hele mooie kast! Inpakken en wegwezen, alhoewel, inpakken, donderdag komen ze het brengen! Nog twee nachtjes slapen, dan staat er een mooie kast in de keuken en kunnen de bedden geverfd worden. Nu nog goed nadenken wat we met de rest van de kamer gaan doen, want ze blijven voorlopig nog wat jaartjes met z'n tweetjes op één kamer. Ze kunnen elkaar toch niet missen!
En dan nog zo'n bed. Wel een beetje groot, maar wat leuke kussens en knuffels en ze merken er niks van!

De achterkant van het bed.

Oh, wat is íe toch mooi!

La Grange

Na al deze foto's kan het niet anders dan dat mijn gedachten steeds afdwalen naar onze fijne vakantie. Een vakantie die ontzettend ontspannend was, en dat alleen al door het fantastische huisje met al haar gemakken, de fijne tuin en de lieve mensen die het aan ons verhuurden, Rob en Atie. Voor iedereen die nieuwsgierig is geworden en op zoek is naar een ontzettend leuke vakantieplek, http://www.labachasse.com/ Echt een aanrader!

En Rob en Atie, heel erg bedankt voor jullie grote gastvrijheid, de fijne uren en de leuke gesprekken!

Brocante

Wat een spijt, zoveel moois en zo weinig plek in de auto. We hebben maar een brocante kunnen bezoeken in Frankrijk en een aantal winkels, maar we moesten ons echt inhouden. Wat ik wel gevonden had en waar ik al heel lang op zoek naar was, waren twee porceleinen verwarmingsbakjes. Die hangen nu trots in onze woonkamer aan de verwarming te bungelen. Maar wat we wel gekocht hadden waren een paar kaarten voor in de keuken, kaarten van typische Franse gerechten. Deze hebben voorlopig een plaatsje op de keukentafel want we weten nog niet precies waar we ze gaan ophangen. Mezelf kennende zullen ze daar voorlopig ook wel even blijven staan! En dan nog twee heerlijke lelijke lijstje. Zonder foto's want daarin komen nog twee mooie foto's van mijn twee lieve coters maar voorlopig is deze foto tussen de mooie bloemenvelden bij het kasteel ook heel leuk!

Appels

Wat een inspiratie, en dat alleen door wat wekpotjes in de Franse supermarkt. Zelf appelmoes maken en wat ziet het er gezellig uit op tafel. En omdat de appels nog niet op waren, nog een lekkere appeltaart als toetje! Een ander wekpotje heb ik trouwens gebruikt om de vlaggenslinger in te verpakken, zag er super leuk uit! Helaas had ik geen tijd meer om nog een etiket te maken, maar dat komt de volgende keer zeker wel!




Mijn veroveringen

Oh, wat ben ik ontzettend blij met mijn verorveringen uit Frankrijk. Een paar mooie stoffen en lintjes. Niet te veel, maar zeker niet te weinig. Ik heb voor mijn lieve vriendin meteen een mooie vlaggenlijn gemaakt voor haar kersverse dochter die geheel bij haar PIP-style kamertje past (en dat terwijl we nog geen 24 uur terug waren, maar dat mocht de pret niet drukken, had mijn machine toch wel gemist!). Hier wat foto's: